-->

Sprats on toast || Šprotmaizīte


This is a latvian cuisine classic.
Traditional smoked sprats on a slice of white bread.

Šī ir latviešu virtuves klasika.
Tradicionālās kūpinātās šprotes uz baltmaizes šķēles. 
 
 Ingredients || Sastāvdaļas 
  Sprats, 3 pcs | Šprotes, 3 gab
 Bread, 1 slice | Maize, 1 šķēle
  Butter, 1 tsp | Sviests, 1 tējk
Onion, 2 slices | Sīpols, 2 šķēles


Open a can of sprats. This is important. Use a can opener if neccesary.

Atveriet šprotu bundžu. Šis ir ļoti svarīgi. Izmantojiet konservu attaisāmo instrumentu, ja nepieciešams.


Spread 1 teaspoon of room temperature butter on toast. No more, no less.

Uzsmērējiet 1 tējkaroti sviesta istabas temperatūrā uz maizes šķēles. Ne vairāk, ne mazāk.


Peel one onion. You can also use the red kind.

Nomizojiet vienu sīpolu. Jūs variet izmantot arī sarkanos sīpolus.


Cut onion into thin slices. Please manage not to cry while doing it.

Sagrieziet sīpolu plānās šķēlītēs. Lūdzu, nesāciet raudāt kamēr to darāt.


Using a fork, pick up a sprat and drip off excess oil over the can.

Izmantojot dakšu, izņemiet šproti no bundžas un noteciniet lieko eļļu virs tās.


Put sprats next to each other on a toast. Decorate with onion slices.

Izkārtojiet šprotes uz maizes blakus vienu otrai. Dekorējiet ar sīpola šķēlītēm.


Serving this sophisticated food on a white dish is obligatory.
Bon appetite!

Šo izsmalcināto ēdienu obligāti jāpasniedz uz balta šķīvja.
Labu apetīti!

2 comments:

  1. Smalki! :D Nebiju iedomājusies likt sīpolus virsū :)

    ReplyDelete
  2. Great and that i have a nifty provide: Renovation House Company hgtv home renovation

    ReplyDelete